At The FDS Showroom

Sain kunnian päästä ensimmäisten joukossa nauttimaan Finnish Design Shopin uuden showroomin ennakkoavajaistunnelmasta - suuri ilo ja kunnia.

 
 

Finnish Design Shopin verkkokaupan valikoimasta poimittuja designhelmiä esittelevä showroom, on osa Turun kehätien varrella sijaitsevaa uutta logistiikkakeskusta, joka ehdottomasti on näkemisen arvoinen kokemus. Rakennus ulkoapäin on vaikuttava ja sen tyylikäs siäänkäynti houkuttelee käymään peremmälle. Heti sisäänkäynniltä avautuu huikea, valoisa ja avara tila, jota katseeni alkoi kiinnostuneen innokkaana kiertää. Kaikkialla oli mielenkiintoisia detaljieita - designaarteita, pohjoismaista muotoilua ja sisustusta.

Betoni, puu ja lasi luovat yhdessä tilaan kaunista ajattomuutta. Materiaalien vastakohdat täydentävät toisiaan ja antavat inspiroivalla koruttomuudellaan ympärilleen kaikelle muulle tilaa loistaa. Sisustusarkkitehtuurisuunnittelu on arvostamani ja ihailemani Studio Joanna Laajiston käsialaa. Studio Joanna Laajisto tunnetaan erityisesti toimistojen ja ravintoloiden korkealaatuisesta sisustussuunnittelusta. Huikeaa rakennuksessa on myös miten sen energiatehokkuuteen on panostettu ja kestävä kehitys on huomioitu pienimmissäkin yksityiskohdissa. Valtava rakennus mm. lämpeää maalämmöllä ja sähköä tuotetaan omalla aurinkovoimalalla. Logistiikkakeskuksen ja showroomin lisäksi rakennuksessa sijaitsee Finnish Design Shopin pääkonttori sekä toimistotilat työntekijöille.

 

Tilana showroom on valtava, ja vasta paikanpäällä mittasuhteet konkretisoituvat. Showroomin ideana on tarjota inspiraatiota ja tuoda verkkokaupan tuotteita asiakkaiden nähtäväksi ja koettavaksi. Showroom on avoinna kaikille.

Sisustussuunnittelijat, showroom managerin ja sisustusarkkitehti Maija Rasilan johdolla päivittävät näyttelyjä aina muutaman kuukauden/ sesonkien välein. Showroomissa on upeiden designtuotteiden lisäksi esillä myös laaja materiaalikirjasto, joka helpottaa mm. väri- ja verhoiluvaihtoehtojen valinnassa. Showroomin hyllyjen pienesineitä, kirjoja, maljakoita ja tekstiilejä on mahdollisuus hankkia kotiin myös paikanpäältä.

 

Valloittavan kokoiset viherkasvit sopivat täydellisesti Showroomin sisustukseen.

Upea kokonaisuus pohjoismaista osaamista ja taitoa - arkkitehtuuria, muotoilua, designia, sisustusta ja logistiikkaa.

Logistiikkakeskuksen julkisivusuunnittelusta vastasivat huipputaitava Avanto Arkkitehdit Oy, joiden aiempiin meriitteihin kuuluu muun muassa palkittu Löyly Helsingissä. Turun kehätielle rakennuksen kulma näkyy valtavana mustana, ikkunattomana ja koruttomana. Yläkulmassa loistava Finnish Design Shopin logo viestii sisällöstä ja saa ohikulkijan hätkähtämään ja odottamaan kärsimättömänä seuraavaa ramppia perille. Logistiikkakeskus showroomeineen sijaitsee lähellä lentoasemaa, muutamien kilometrien päässä Turun keskustasta. Vihreä metsä ympärillään tämä musta rakennus upeine yksityiskohtineen saa varmasti osakseen huomiota ja vierailijoita myös kauempaa.

Hetkeä myöhemmin rakennuksen alakerrokseen, showroomin vierelle avataan myös ravintola @samitallberg jonka Suomen luonnon villejä antimia juhlistavasta illallisesta pääsimme ennakkoavajaisissa nauttimaan. Tallbergin intohimon ja osaamisen ydintä ovat mm. terveelliset ja supermaukkaat villiyrtit ja sienet. Onnea on siis myös uusi tyylikäs lounas- ja treffipaikka.

Kiitos mukavasta ja innostavasta illasta. Oli myös ihanaa nähdä tuttuja ja tutustua uusiin iloisiin kasvoihin. Hurjan paljon onnea uudesta showroomista ja logistiikkakeskuksesta ja vielä hurraahuuto sille, että @Finnishdesignshop säilyi täällä Turussa.

Showroomin hyllyjen pienesineitä mm. kirjoja, maljakoita ja tekstiilejä on mahdollisuus hankkia kotiin myös paikanpäältä.

Pihan noppakivet kimmelsivät kauniisti vesisateessa.

Tämä esillepano erityisesti jäi itselleni mieleen. Ympäröivä betoni, materiaalit, sävyt - perfection!
Taustalla massiivinen porrasnousu yläkertaan, jossa sijaitsevat mm. toimistotilat.


Tervetuloa showroomille inspiroitumaan ja nauttimaan skandinaavisesta designista!

Finnish Design Shopin showroom
Aviatie 2, 20360 Turku
Avoinna
ma-pe klo 10–18
lauantaisin klo 10–15


Elina TommilaComment