Tila- ja sisustussuunnittelusta

“Jokainen suunnitelma on yksilöllinen projekti”


Suunnittelutyön tavoitteena on luoda kohteen tarpeisiin sopivia, tarkoituksenmukaisia ja viihtyisiä toimintaympäristöjä ja ratkaisuja. Suunnittelutyö on onnistunut kun rakenteet, kalusteet, värit ja sävyt sekä materiaalit ja valaistus ovat toimiva kokonaisuus ja yhdessä luovat tiloihin toivottua fiilistä ja tunnelmaa. Sisustussuunnitelman avulla voidaan mahdollisesti jopa säästää rahaa, sillä oikeat ratkaisut ja materiaalivalinnat tulevat kestämään aikaa. Sisustussuunnitelman avulla projektissa eteneminen on helpompaa ja suunnitelmallista. suunnitelman avulla myös mahdollisilta virhehankinnoilta voidaan välttyä.

Tilasuunnittelu auttaa tilankäyttöön liittyvissä haasteissa, joita voi tuoda mukanaan vaikkapa muutto, tilan tarpeen kasvu tai muut toiminnan muutokset. Tilasuunnitelma koostuu tilaratkaisujen ja toiminnallisuuden suunnittelusta. Tilasuunnitelmassa huomioidaan mm. käytännöllisyys, toiminnallisuus ja toimivuus sekä esimerkiksi huonejaot ja kulkureitit.

Sisustussuunnitelman tavoitteena on luoda asiakkaan, rakennuksen ja ympäristön tarpeisiin sopiva kokonaisuus. Sisustussuunnitelman avulla hahmottaa esimerkiksi miltä kalusteet näyttävät tilassa ja miten ne kannattaisi sijoittaa huomioiden tarpeet ja toiminnot. Sisustussuunnitelma toimii työkaluna kodin ja muiden tilojen luomis- ja muutostöissä.

Uudisrakennuskohteet erityisesti hyötyvät kokonaisvaltaisesta suunnittelusta. Uudisrakentajan on hyvä olla yhteydessä suunnittelijaan hyvissä ajoin, heti kun saa talontoimittajalta tai arkkitehdilta tilan pohjapiirustuksen. Uudiskohteissa on helppo vaikuttaa huonekalu- ja kalustesuunnittelun lisäksi esimerkiksi pintoihin ja valaistusratkaisuihin. On hyvä muistaa, että esimerkiksi valaistus- tai kiintokalustesuunnitelma saattavat vaatia muutoksia pohjaan.  

avotakka.jpg

August design tarjoaa yksilöllistä tila- ja sisustussuunnittelua, oli kohteena koti, mökki, vapaa-ajanasunto tai toimitila. Sisustussuunnitelman avulla saat toivomasi tyylikkään, selkeän ja toimivan kokonaisuuden, jossa on hyvä olla ja helppo viihtyä.

Jokainen suunnittelutyö on yksilöllinen projekti. Sisustussuunnittelun laajuus kartoitetaan yhteistyössä asiakkaan kanssa. Suunnittelutyö voi sisältää mm. pintamateriaalisuunnittelua, lattia-, seinä- ja kattopintojen materiaalien ja pintavärien suunnittelua, irtokalusteiden suunnittelua, kiintokalustesuunnittelua, kuten keittiö- ja kodinhoitotilojen kaapistojen ja vaatesäilytysratkaisujen suunnittelua.

Asiakkaan toiveen mukaan suunnittelutyö voi sisältää myös tekstiilisuunnittelua, kuten mattojen, verhojen ja muiden irtotekstiilien yhteensovittamista muuhun värimaailmaan ja kalustukseen kuuluvaksi. Suunnittelutyö voi lisäksi sisältää mm. valaistussuunnittelua, akustiikan suunnittelua, takkojen, ovien ym. suunnittelua  - August designs it.

Kaipaatko pientä tai suurta uudistusta, tekstiili- tai värivalinnat mietityttävät tai huonekalujen sijoittelu ja valinnat tuntuvat hankalilta. Nykyään vaihtoehtojen viidakko on valtava ja on helppo eksyä tarjolla olevaan paljouteen. Onko sisustuksen punainen lanka kateissa tai vain ajansaatossa haalistunut? Sisustussuunnittelijalta saat apua yksilöllisiin sisustuspulmiin.

August design luo suunnitelmia tyylillä, hyvällä fiiliksellä ja rakkaudesta lajiin. Sisustussuunnittelijan konsultaatiopalvelu on myös hyvä vaihtoehto, jos kaipaat ammattilaisen apua pienempiin sisustushaasteisiin Tutustu lisää ja ota yhteyttä / contact@augustdesign.fi

 
august_signiture.png
Elina Tommila