Tuotekuvausta tunteella ja rakkaudesta lajiin

R a k a s t a n valokuvaamista


Valokuvaaminen on minulle tärkeää ja koen sen hurjan mielenkiintoiseksi. Se on taiteenlaji, jossa voi jatkuvasti kehittyä ja haastaa itseään, oivaltaa uutta ja kokeilla. Valokuvaus on myös rentouttavaa. Kuvaaminen on osa minua ja tapaani katsoa maailmaa. Näinpä voin iloita, että saan tehdä valokuvausta myös työkseni.

Näen viehättäviä ja kiinnostavia yksityiskohtia joka puolella. Valokuvaus myös muokkaa paljon maailmankatsomustani, sitä miten näen kokonaisuudet ja niiden yksityiskohdat. Kamera kulkee usein vapaa-ajallakin mukanani ja kuvaa muistoksi tärkeitä ja merkityksellisiä hetkiä. Usein kuvissani ovat vahvasti läsnä tunteet, tunnelmallinen ja toiveikas melankolisuus ja vahvat kontrastit, valot ja varjot. Kuvilleni tunnusomaista saattaa olla myös ripaus mystisyyttä. Pyrin saamaan kuviini talteen hetken kauneuden, haluan välittää katsojalle aidon fiiliksen.

Kuvaan luonnonvalossa. Kuvatessani annan luovuudelleni vallan, olen herkkä, valppaana ja läsnä tilanteessa. Näin saan parhaiten kiinni hetkistä, ohimenevistä momenteista ja merkityksellisistä detaljeista. Kuvani ovat usein ajatuksia ja tunteita herättäviä.


Kuvaamistani kuvista välittyy tarina, aika ennen kuvaa ja kuvan jälkeen,
tuon tarinan jokainen luo omalla luovuudellaan,
minä vain autan tuon prosessin käyntiin.

Yksityiskohdat ja valo, varjot ja tunnelmat ovat tuotekuvissakin tärkeässä roolissa

Taitava ja tuotteelle tehokas tuotekuva on ennen kaikkea sellainen, joka pysäyttää katsojan, herättelee hänen aistejaan ja mielikuviaan - tällainen kuva tuo lisäarvoa tuotteelle. Monilla tuotteilla voi olla paljon kilpailijoita ja brändit usein haluavat, että heidän tuotteensa erottuvat massasta.

Tuotekuvaukset ovat minulle toivottuja toimeksiantoja ja nyt alkukeväästä kun valon ja energian määrä taas lisääntyy, on myös luovuus huipussaan. Kuvaustilanteet suunnittelen ja valmistelen aina huolella. Minulla on tapana jättää myös sopivasti tilaa hetkille ja sattumille, oivalluksille jotka tulevat hyvässä flowssa. Haluan kuvillani kertoa tarinaa ja jättää näin katsojalle tilaa omalla luovuudellaan jatkaa sitä. Go with the FLOW, as they say.

Teen tuotekuvauksia Studiollani Maskussa, myös luonnossa ja tarvittaessa myös asiakkaan omissa / järjestämissä tiloissa. Studiollani voidaan kuvata tuotteita pienistä, aina suurempiinkin esim. huonekaluihin, kunhan ne mahtuvat ovesta sisään. Tuotteet voidaan myös toimittaa minulle kuvattaviksi, pienimmät postin kuljettamana.



Jokainen valokuva kertoo tarinaa, ja mehän rakastamme tarinoita. Niitä löytyy kaikkialta.



Kuvituskuvat ovat Sneak peek-kuvia kuvaamistani tuotteista.